Vedrørende medieomtale af den mulige bestikkelsessag

15. juni 2015
Den verserende mediedækning kan fejlagtigt give det indtryk, at SKI kan være involveret i den bestikkelsessag, der i øjeblikket optager mediebilledet.

SKI kender kun til sagen fra omtalen i medierne. Hvis en SKI-rammeaftale skulle være brugt som dække for den påståede kriminelle adfærd, er det ikke noget, SKI er vidende om eller har deltaget i.

”Lad mig slå fast, SKI kender kun til sagerne fra medierne, og vi er ikke vidende om, hvorvidt de påstående bestikkelser skulle være sket på vores rammeaftaler. Skulle det være sket på vores aftaler, er det ikke noget, som SKI er vidende om eller har deltaget i,” siger Signe Lynggaard Madsen, adm. dir. i SKI (Statens og Kommunernes Indkøbsservice A/S). 

Efter omtalen i medierne af den alvorlige sag om mulig bestikkelse har SKI modtaget henvendelser fra offentlige myndigheder, som vil sikre sig, at leverandørerne har indrapporteret deres køb i overensstemmelse med rammeaftalerne. Indrapporteringerne er myndighedernes dokumentation for, at indkøbet er foregået under ordnede forhold.

I ugerne op til omtalen i medierne har SKI endvidere udført en række stikprøver, der indikerer, at myndighederne køber ind for større beløb hos en række leverandører, end det fremgår af indrapporteringerne til SKI. Det kan fx skyldes, at myndigheden har sin egen kontrakt med leverandøren, at der købes andet sortiment hos leverandøren, end hvad der tilbydes på SKI’s rammeaftaler, eller at leverandøren har glemt at indrapportere salg til SKI på en SKI-aftale.

Vi regner med, at leverandørerne nu gennemgår deres salg på SKI-aftalerne​​


SKI har derfor fredag d. 12. juni sendt et brev, der venligt men bestemt opfordrer alle SKI’s leverandører til at sikre, at alt salg på SKI-aftaler er indrapporteret, da det dokumenterer, at leverandøren har fået opgaven efter de fastsatte kriterier i rammeaftalen, og at den offentlige myndighed har løftet sin udbudspligt gennem SKI.

”Vi regner med, at leverandørerne nu gennemgår deres salg på SKI-aftalerne og inden månedens udgang indrapporterer eventuelt manglende salg på SKI-aftaler”, siger Signe Lynggaard Madsen.  

SKI er ejet af Finansministeriet, og KL og er sat i verden for at effektivisere det offentlige indkøb. SKI er not-for-profit, og et eventuelt overskud investeres i nye initiativer, der kan rationalisere indkøbet i den offentlige sektor yderligere.