Tilslutning: Det bliver meget nemmere at være indkøbsafdeling med den nye aftale på AV-udstyr

Tilslutning: Det bliver meget nemmere at være indkøbsafdeling med den nye aftale på AV-udstyr

03. april 2017
Sådan siger Maria Flyvholm Jakobsen fra Furesø Kommune om genudbuddet af 50.70. Aftalen bliver meget lettere at bruge – bl.a. fordi der er direkte tildeling på det obligatoriske sortiment op til en beløbsgrænse, den enkelte kommune selv fastlægger.

”Den helt store forbedring ved den nye aftale er, at den bliver lettere at bruge for de mange decentrale enheder, der skal købe ind på aftalen. Og dermed bliver det også lettere at være udbuds- og indkøbsafdeling. På den nuværende aftale er der 15 delaftaler med tre leverandører på hver, og det er meget komplekst at få kommunikeret ud, hvor og hvordan man skal købe ind,” siger Maria Flyvholm Jakobsen, der er udbudskonsulent i Furesø Kommune. 

Du kan tilslutte din kommune frem til den 27. april. Se her, hvordan du gør.​

Kommunerne bestemmer selv, hvornår de skal i miniudbud

Maria Flyvholm Jakobsen har sammen med udbudskonsulenter og fagpersoner fra otte andre kommuner deltaget i projektgruppen, som har fulgt og præget genudbuddet af den forpligtende aftale om AV-udstyr fra start. 


Maria Flyvholm Jakobsen

Og udover at den nye aftale bliver nemmere at bruge hæfter hun sig særligt ved, at den også bliver mere fleksibel for kommunerne. De angiver nemlig selv beløbsgrænsen for, hvornår de skal i miniudbud på det obligatoriske sortiment.

”Det er innovativt, at man som kommune selv kan bestemme, hvornår man skal i miniudbud. Der er stor forskel på kommunernes størrelse og dermed også deres indkøbsvolumen, og de store kommuner ryger lynhurtigt over beløbsgrænsen i dag,” siger Maria Flyvholm Jakobsen.  

Man bliver altid klogere i anden runde

50.70 AV-udstyr skal erstatte den eksisterende aftale Interaktive tavler og av-udstyr, som også er en kommunalt forpligtende aftale. 

”På den eksisterende aftale fik vi afprøvet vores behov, og derfor er vi nu skarpere på, hvilket sortiment vi har brug for. Men i projektgruppen er vi ikke alle sammen eksperter i AV-udstyr, og derfor har det været godt, at en ekstern konsulent sammen med en teknikgruppe har arbejdet med sortimentet og kravspecifikationerne, så vi er sikre på, at vi også får det, vi har brug for,” siger Maria Flyvholm Jakobsen. 

Plads til at præge udbuddet

I dag har en række af landets kommuner ligesom Furesø ikke et e-handelssystem, og i de øvrige kommuner er e-handel ikke altid fuldt ud implementeret. Derfor er det vigtigt for disse kommuner, at leverandørerne også stiller en webshop til rådighed på den nye aftale.

”Vi er i Furesø Kommune langt fra de eneste, der ikke har et e-handelssystem, og derfor er vi glade for, at vi her sørget for, at leverandørerne stiller en webshop til rådighed. Det gør vores arbejde meget lettere,” afslutter Maria Flyvholm Jakobsen. 

Læs mere om den kommende aftale her. ​​

Den kommende aftale om AV-udstyr skal indgå i Statens Indkøbsprogram, og derfor har en statslig ekspertgruppe også fulgt udbudsprocessen og sikret, at aftalen dækker statens indkøbsbehov.​​​​​​​​​​​​​​

Kontakt SKI

Susanne Taarnehøj

Susanne Taarnehøj

Udbudskonsulent

E - st@ski.dk

T . 51 72 31 55