Studietur: International it-inspiration

Studietur: International it-inspiration

24. august 2017
SKI’s it-aftaler er populære blandt offentlige brugere, og porteføljen udvides løbende. Denne tillid forpligter til ajourføring på fremtidens digitale potentiale. Derfor deltager SKI sammen med andre offentlige institutioner på en studietur til Toronto.

IT-Branchen arrangerer løbende studieture til udlandet. Den 28. august til 1. september går turen til Toronto. Denne gang deltager SKI sammen med andre offentlige institutioner såsom KL, KOMBIT og Digitaliseringsstyrelsen, der skal have indsigt i fremtidens digitale potentiale. SKI er repræsenteret ved markedsdirektør Rasmus Lund Kongsgaard.

Ifølge brancheforeningen IT-Branchen forventer hver fjerde it-virksomhed, at væksten kommer udefra. Derfor har foreningen sammen med deres medlemmer et særligt fokus på internationalisering. 

Formålet med SKI’s deltagelse er at få inspiration til fremtidens digitale muligheder, som de offentlige myndigheder står overfor.

SKI afholder selv egne udgifter. 

Top tre: De mest populære SKI-aftaler i 2016

Det er it, der topper, når man ser på, hvad SKI’s brugere har købt på de knap 50 rammeaftaler i 2016. Det viser SKI’s årsrapport 2016. I samme år er it-porteføljen blevet udvidet, så knap halvdelen af alle aftaler i dag er it-aftaler.

Fordelt på omsætning er de tre mest populære SKI-aftaler i 2016:

  1. Standard software
  2. ASP/Cloud
  3. Kommunikationsudstyr og -løsninger​​

Der er gode grunde til, at it-aftalerne er populære. 

Når der skal købes forretningssystemer inden for fx HR, økonomi eller pladsanvisning, har de offentlige brugere mange af de samme overvejelser. Med en SKI-rammeaftale i hånden undgår myndighederne hver for sig at bruge kræfter på at tænke på blandt andet IP-rettigheder, forsinkelser, bodsbestemmelser, oppetid og reguleringer. I en SKI-aftale er der kort sagt taget stilling til, hvad der er standard, så man i stedet kan bruge kræfterne på at fokusere på systemudviklingen og datasammenkoblingen.


​​​​