Se, hvordan det dynamiske indkøbssystem på biler bliver

Se, hvordan det dynamiske indkøbssystem på biler bliver

19. juni 2017
Når du i fremtiden skal købe biler på en SKI-aftale, bliver det via et dynamisk indkøbssystem, der som det første går på tværs af kommuner, stat og regioner. Ifølge Ringkøbing-Skjern Kommune virker systemet nemt at bruge.

​Når den forpligtende aftale 50.86 Biler efter planen er klar til brug i december 2017, vil det for mange offentlige indkøbere være med en anderledes måde at skulle gennemføre indkøb på: ”Dynamiske indkøbssystemer er relativt nyt inden for indkøbsverden, men med den nye udbudslov vil det helt sikkert blive mere brugt i fremtiden. Det skaber nemlig rum for noget fleksibilitet i forhold til leverandører og sortiment på en måde, som gør, at det konkrete indkøb bedre kan tilpasse sig markedsmekanismer og ændringer i markedet. Fx har vi på bilaftalen fordelt bilkategorierne på aftalen ud på de geografiske regioner i Danmark. Formålet er at motivere forhandlerne til at byde ind på indkøb, der er fra lokalområdet,” siger Maria Brøchner Tødt, der er udbudskonsulent i SKI.

SKI er first-mover på et indkøbssystem der går på tværs

Med 50.86 Biler​ er SKI first-mover, når det kommer til et dynamisk indkøbssystem, som går på tværs af stat, kommuner og regioner: ”Så vidt jeg ved, er SKI de første i EU til at udvikle et dynamisk system, der går på tværs af organisationer fra hele den offentlige sektor. Regionerne, staten og øvrige SKI-kunder kan nemlig også bruge aftalen, når den træder i kraft, selvom den er kommunalt forpligtende,” siger Maria Brøchner Tødt​.

Ringkøbing-Skjern Kommune: Ikke så svært at bruge

Den kommunale projektgruppe har set, hvordan et konkret indkøb skal gennemføres igennem ETHICS, og i Ringkøbing-Skjern Kommune synes man, at systemet er smart:


Holger Østergaard, udbudskonsulent,
Ringkøbing-Skjern Kommune

"Nu har jeg kun fået systemet præsenteret én gang, men umiddelbart så virkede det ikke så svært at bruge. Det smarte ved dynamisk indkøbssystem er, at man ikke er låst fast ligesom på en rammeaftale. Sortimentet kan følge med den teknologiske udvikling, fordi vi kan stille egne specifikke krav til indkøbet hver gang. Der kan også løbende komme nye leverandører på, og vi kan vælge mellem at evaluere på baggrund af pris eller kvalitet, så jeg forventer fint, at systemet vil dække vores kommunes behov for indkøb af biler,” fortæller Holger Østergaard, udbudskonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Se, hvordan det dynamiske indkøbssystem på biler bliver

Er du nysgerrig på at se, hvordan systemet kommer til at se ud? Så se videoen nedenfor. Der gennemgås de trin, du vil skulle igennem for at gennemføre et indkøb i systemet. Husk at tænde for lyden. 

​Læs mere om aftalen, som vi har åbnet for kommunal høring på i dag, her​.​

​​​