Når vi står sammen på tværs i den offentlige sektor, kan vi flytte noget på computermarkedet

Når vi står sammen på tværs i den offentlige sektor, kan vi flytte noget på computermarkedet

13. marts 2018
En it-konsulents daglige udfordring er ifølge Kaj Schultz Johansson at få et produkt, der gør både brugere, ledelse og økonomiafdelingen glad. Og det kan lykkes endnu bedre, når stat, kommuner og regioner står sammen på den nye computeraftale. Nu er der åbent for tilslutning.

I sidste uge åbnede SKI for regional og kommunal tilslutning til genudbuddet af den forpligtende computeraftale 50.40. Aftalen skal samle det statslige, kommunale og regionale behov for standardcomputere. Det ser Kaj Schultz Johansson, it-konsulent i Faaborg-Midtfyn Kommune, frem til:

”Danmark er et lille bitte land i de store producenters øjne, så vi kan kun flytte noget, når vi står sammen i den offentlige sektor. Med den nye model, hvor staten kommunerne og regionernes behov samles, får vi mulighed for at stille helt andre krav til pris og kvalitet.”

Se her, hvordan du tilslutter dig aftalen.


Kaj Schultz Johansson, Faaborg-Midtfyn Kommune​

Kaj Schultz Johansson sidder i den kommunale og regionale projektgruppe, der sammen med en statslig ekspertgruppe er med til at forme genudbuddet af 50.40 Computere. Til daglig er han en af dem, der køber computere og it-tilbehør hjem til Faaborg-Midtfyn Kommune, så han kender den eksisterende aftale rigtig godt. 

”Den nuværende aftale fungerer fortrinligt. Vi får et godt produkt til en god pris. Med genudbuddet forventer jeg både bedre produkter og priser, fordi vi er flere, der står sammen, og fordi vi er blevet endnu skarpere på den tekniske forståelse,” siger Kaj Schultz Johansson.  

Den tekniske forståelse bliver skarpere

Som en af de projektgruppedeltagere, der har den tekniske kasket på, lægger Kaj Schultz Johansson særligt vægt på, at man på den nye aftale ser fremad:

”Der sker så meget i den her it-verden, og vi kan ikke stoppe udviklingen. Vi skal kigge fremad og gennemskue de nye tendenser. Det gør vi på den nye aftale, og derfor er den mere skarp på produktet. I stedet for at se på, hvad leverandørerne tidligere har leveret, har vi kigget på, hvad de formår at levere. Det håber vi så, at leverandørerne går med på, og at de tilbyder nogle gode produkter, når vi når så langt i udbudsprocessen.”

Computere er ikke bare en bestillingsvare

I Faaborg-Midtfyn Kommune arbejder de med fleksible arbejdspladser. Det betyder, at Kaj Schultz Johansson og hans kollegaers primære opgave ikke er at bestille computere og gøre dem klar. De skal teknologisikre arbejdspladserne i kommunen, og det stiller krav til den kommende aftale. 

”Hvis vi skal være fleksible og imødekomme de mange behov fra vores brugere, skal vi have en god og billig aftale med den nyeste teknologi og en pris, vi kan være med på. Det forventer vi af den nye aftale.”​

”Vi fokuserer på, om medarbejderen har det, der skal til, for at udføre sit arbejde. Vi leverer altså ikke bare det, der bliver bestilt. I stedet rådgiver og vejleder vi, og sammen finder vi frem til, hvad der er behov for. Det kan være en ekstra skærm eller et særligt tastatur,” siger Kaj Schultz Johansson og afslutter: 

”Hvis vi skal være fleksible og imødekomme de mange behov fra vores brugere, skal vi have en god og billig aftale med den nyeste teknologi og en pris, vi kan være med på. Det forventer vi af den nye aftale.”

Kommuner, regioner og øvrige offentlige organisationer skal tilslutte sig aftalen frem til den 4. april 2018, hvis de vil anvende aftalen, når den træder i kraft. Staten er automatisk forpligtet til at bruge aftalen. Se her, hvordan du tilslutter din organisation.​