Leveringssikkerheden bliver forbedret med den nye aftale på vejsalt

Leveringssikkerheden bliver forbedret med den nye aftale på vejsalt

20. februar 2017
Vi har åbnet for tilslutning til den forpligtende aftale 50.80 Vejsalt. Et godt og effektivt projektgruppearbejde har været med til at sikre en aftale med forbedret leveringssikkerhed, så de danske veje kan holdes frostfrie.

Arbejdet med genudbuddet af den forpligtende aftale 50.80 Vejsalt har været i gang siden august 2016, og i dag har vi åbnet for tilslutning til aftalen.

Der har været stor opbakning til projektgruppearbejdet, hvor otte ud af de 13 kommunale indkøbsfælleskaber har været repræsenteret.

”Vi har oplevet en stor interesse og har haft repræsentanter fra både kommuner, der bruger den nuværende aftale, og kommuner, der gerne vil bruge den kommende aftale. Vi har holdt nogle effektive møder med en positiv stemning og engagerede mennesker, der har bidraget konstruktivt. Og det har resulteret i, at vi har gjort aftalen endnu bedre,” siger Anders Münter, der er projektleder på udbuddet og udbudskonsulent i SKI.​

Hver delaftale afgøres af kommunens geografiske placering og ønskede salttype. På den måde forbedrer vi rammerne for leveringssikkerheden.

Sådan sikrer tilpasningerne større leveringssikkerhed

Anders Münter fortæller bl.a., at en ny delaftalestruktur vil gøre leveringssikkerheden bedre:

”Vi har lavet en større geografisk opdeling af delaftalerne. I alt forventer vi at opdele de tilsluttede kommuner i 15-18 delaftaler. Hver delaftale afgøres af kommunens geografiske placering og ønskede salttype. På den måde forbedrer vi rammerne for leveringssikkerheden,” siger Anders Münter og fortæller, hvordan aftalen skal bruges i praksis:

”Fx er Nyborg Kommune en del af området ”Fyn”, og de vil have samme leverandør som de andre kommuner på Fyn, der anvender samme salttype. Den enkelte kommune skal derfor stadig kun forholde sig til én leverandør og kan købe direkte på én delaftale.”

Store forventninger til den nye aftale

”Vi har forhørt os blandt alle landets kommuner, og forventningen er, at over 60 kommuner tilslutter sig aftalen. Så jeg er glad for, at vi nu kan åbne for tilslutningen. Vi har udarbejdet et materiale, der er tilpasset kommunernes behov. Det viser bl.a. de få kommentarer, der er indkommet i forbindelse med høringen,” siger Anders Münter. 

Der er åbent for tilslutning til 50.80 Vejsalt frem til og med den 13. marts 2017. Hvis du vil vide mere om aftalens sortiment og se, hvordan du tilslutter din kommune eller anden offentlige organisation, så kan du læse mere på udbudssiden.​

​​​

Kontakt SKI

Anders Münter

Anders Münter

Udbudskonsulent

E - am@ski.dk

T . 29 41 25 15