I Esbjerg har alle 4.-6. klasser fået hybride bærbare fra SKI’s frivillige computeraftale

I Esbjerg har alle 4.-6. klasser fået hybride bærbare fra SKI’s frivillige computeraftale

30. oktober 2017
Hvad gør man, når man skal bruge 4.000 hybride bærbare til folkeskolen, men der ingen hybrider er på SKI’s forpligtende aftale? I Esbjerg Kommune hoppede de over på SKI’s frivillige aftale og fik dækket deres behov i et miniudbud.

Indtil for ganske nylig købte Esbjerg Kommune alle deres computere på SKI’s forpligtende aftale 50.40 Computere, som de er tilsluttet. Computerne bruges i hele kommunen, og kommunens afdeling Digitalisering & It har udvalgt bestemte modeller, man kan vælge mellem. 

”Det betyder, at vi har et bedre overblik over den samlede portefølje og kan supportere de administrative computere fra centralt hold, så alt i alt går det rigtig nemt med 50.40,” siger Lisbeth Gransgaard Olsen, digitaliseringskonsulent i Digitalisering & It i Esbjerg Kommune.

Læs mere om 50.40 Computere.

Da Børn & Kultur i Esbjerg Kommune efter årsskiftet besluttede, at det var tid til at digitalisere mellemtrinnet i kommunen – alle 4. til 6. klasser – var sagen en lidt anden for Lisbeth Gransgaard Olsen og hendes kollegaer.  

”Børn & Kultur ønskede hybride bærbare til mellemtrinnet – altså bærbare computere, der også kan fungere som tablets – og det kan man ikke købe på 50.40. Vi kontaktede SKI for at undersøge, om vi i stedet kunne benytte den frivillige aftale 02.02. Det kunne vi, da vi ud fra kravspecifikationerne ikke kunne få opfyldt vores behov på den forpligtende aftale,” siger Lisbeth Gransgaard Olsen. 

Hybride bærbare på budget

Hybrider mellem tablets og bærbare er ligesom Chromebook meget populære til skolebrug, og flere kommuner bruger SKI’s frivillige aftale 02.02​ til at købe disse gennem miniudbud. For Lisbeth Gransgaard Olsen var det første gang, hun skulle prøve kræfter med et miniudbud: 

”Vi bad skolerne om at komme med deres krav til hybriderne, og så brugte vi SKI’s skabeloner til at sætte dem ind i materialet. Vores indkøbsafdeling satte også SKI’s pointscoringssystem op til at evaluere tilbuddene. Det var meget nemt og intuitivt, og leverandørerne satte pris på det.”

Det blev til ca. 4.000 hybride bærbare inden for det ellers ret stramme budget. En ekstra fordel ved miniudbuddet er nemlig, at det er muligt at indsætte et budget, så man sikrer, at de tilbud, der kommer ind, ikke overstiger budgettet. 

Læs mere om 02.02 Computere her.

Lige om lidt skal Lisbeth Gransgaard Olsen i gang med et nyt miniudbud. Der starter nemlig et nyt hold elever i fjerde klasse til næste år, og de skal også have en ny hybrid bærbar. Denne gang vil det se lidt anderledes ud. Ikke kun fordi det er en tredjedel af de 4.000, der skal købes fremover, men også fordi de i Esbjerg er blevet lidt klogere på deres behov.

Og de gamle hybride bærbare?

”Når eleverne går ud af 6. klasse, afleverer de deres hybrid, og hvis der stadigvæk er saft og kraft i dem, har vi fra centralt hold lagt op til, at de gives videre til brug i undervisningen hos de mindste skolebørn i indskolingen – men det vil i sidste ende være op til den enkelte skole at afgøre,” afslutter Lisbeth Gransgaard Olsen.