Faktatjek: Når vi løfter i flok, skaber vi besparelser

Faktatjek: Når vi løfter i flok, skaber vi besparelser

24. april 2018
Det betaler sig at stå sammen og samle indkøbsvolumen på tværs af den offentlige sektor. Hvert år genererer SKI’s aftaler et besparelsespotentiale på 800 mio. kr. til den offentlige sektor, som kan bruges på mere velfærd, skattelettelser eller hvad man nu ønsker. Og den nyeste aftale på tablets, der træder i kraft 13. maj, er ingen undtagelse!

Hver gang SKI laver en ny aftale, beregner vi, hvor meget den offentlige sektor samlet set kan forvente at spare ved at bruge aftalen. 

Beregninger viser, at SKI’s aftaler årligt genererer et samlet besparelsespotentiale på over 800 mio. kr. til den offentlige sektor. Penge, der kan bruges på daginstitutioner, hospitalerne eller skattelettelser. 

Du kan se det gennemsnitlige besparelsespotentiale for hver af vores aftaler her.

For at finde frem til besparelsespotentialet beregner vi priserne på den nye aftale med priserne på det, der hidtil er købt ind. Det gør vi bl.a. ved at sammenligne med priserne på eksisterende SKI-aftaler samt via det kommunale indkøbsdatasamarbejde. Her kan vi med fakturamatch se, hvad kommunerne hidtil har betalt i gennemsnit. 

Læs meget mere om, hvordan vi beregner besparelsespotentialer.

Hvad kan jeg spare?

SKI’s beregninger af mulige besparelser er lavet ud fra et gennemsnit, der består af priser, der både ligger over og under gennemsnittet. Besparelsespotentialet er derfor ikke det samme for alle. Således afhænger din organisations besparelse på en given aftale af de konkrete priser, der er købt ind til tidligere. Måske var du en af dem, der også fik en god pris før? Eller måske opdager du, at du har betalt for meget tidligere?

Derudover indfries besparelsespotentialet først, når aftalerne bruges, og der er en høj compliance​

Gode besparelser på den nye tabletaftale

SKI’s nye forpligtende rammeaftale 50.43 Tablets, der træder i kraft den 13. maj, samler både det kommunale, regionale og statslige forbrug. Og det betaler sig at stå sammen på tværs. Her er opnået priser, som er 8 pct. lavere end på den nuværende 50.43, der kun var forpligtende for kommuner. Da den trådte i kraft i 2015 var det med et besparelsespotentiale på 10 pct., og med den nye aftale er det lykkes at levere yderligere 8 pct.

 
De tilsluttede kunder– 90 kommuner, to regioner og fire øvrige offentlige kunder – forventes dermed til sammen at kunne spare omkring 10 mio. kr. årligt. Det svarer til ca. 30 mio. kr. i de tre år aftalen eksisterer

Moderniseringsstyrelsen opgør effektiviseringspotentialet for staten særskilt. 

Er du ikke tilsluttet den nye tabletaftale, kan du nå det endnu. Øvrige offentlige organisationer kan nemlig tilslutte sig fra den 13. august 2018 til den 13. februar. Læs mere her.​

 ​​​​