Få flere fordele ved at forny dine licenser til standard software på SKI's aftale

Få flere fordele ved at forny dine licenser til standard software på SKI's aftale

13. marts 2018
Har du tjekket, om dine licenser til standard software skal fornyes inden den 1. april? Det kan du gøre på SKI’s frivillige aftale 02.06 Standard software. Her gør vi dig klogere på, hvad aftalen kan tilbyde dig, og på, hvad der sker, hvis du ikke får fornyet i tide.

​Nyindkøb, merindkøb og fornyelser af licenser på standard software topper i disse måneder. Mange skal nemlig nå at have deres softwarelicenser fornyet inden kalenderen rammer den 1. april. For Microsoft, IBM og andre producenter er det en af de skæringsdatoer, som er god at være opmærksom på. SKI’s kundeansvarlige, Arne Sahlberg fortæller hvorfor:


Arne Sahlberg, kundeansvarlig i SKI
”Hos flere leverandører udløber kundernes licensaftaler den 1. april. Har du ikke gentegnet dine licenser før den dato, mister du retten til at bruge produktet, og du modtager ikke opdateringer osv. Derudover risikerer du at få dårligere priser, hvis du først får fornyet dine licenser senere, da det hos leverandørerne bliver betragtet som en nytegning.”

Læs mere om aftalen og se alle leverandørerne her.

Gode vilkår til dig på SKI’s aftale

Du kan forny dine licenser til IBM-, SAP-, SAS- og Microsoft-kompatibelt software på SKI’s frivillige aftale 02.06 Standard software – også selvom de ikke oprindeligt er købt på aftalen. Og det er der ifølge Arne Sahlberg flere fordele ved:

”Ved at forny på SKI’s aftale får du rigtig gode vilkår i forhold til dine rettigheder til softwaren – udover de gode priser.”

Arne fremhæver tre ting, som gør aftalen særligt attraktiv:

”Ved at forny på SKI’s aftale får du rigtig gode vilkår i forhold til dine rettigheder til softwaren – udover de gode priser.”​

1. Du har fri geografisk råderet over dit software

Det er særligt for SKI’s aftale på standard software, at du har fri geografisk råderet over det software, du har aftale på. Det betyder, at hvis din arbejdsplads fx flytter ud eller bliver opdelt, så kan du frit flytte licenser med og skal ikke tegne nyt, som du ellers ville skulle.

2. Du får fordelagtige vilkår ved audit

I forbindelse med leverandørens kontrol af din brug af det indkøbte software, har vi sørget for gode vilkår til dig. Leverandøren skal blandt andet anmelde deres besøg 30-60 dage i forvejen, så du har god forberedelsestid. Derudover er grænsen for, hvornår det medfører en bøde ikke at være compliant på aftalen, hævet til 15 pct., og størrelsen af bøden er reduceret væsentligt til et maksimalt tillæg på 10 pct.​

3. Mulighed for sortimentsopdatering, så det matcher dit behov

Aftalen har et bredt sortiment og større leverandørfelt end SKI’s tidligere aftale på området. Derudover er den fremtidssikret i den forstand, at der løbende er mulighed for opdatering af sortimentet for leverandører og producenter. Det kan blandt andet ske på baggrund af ønske fra dig – det kan du læse mere om i rammeaftalen, som du finder under de enkelte delaftaler på aftalesiden.

Hvis du skal købe ind på aftalen, er der god hjælp at hente på aftalesiden på ski.dk. Her finder du en udførlig vejledning i, hvordan du bruger aftalen, og du kan også downloade et miniudbudskit, som du kan bruge, når du skal gennemføre et miniudbud på aftalen.​​​​​​​​​​

Kontakt SKI

Anders Lisby Madsen

Anders Lisby Madsen

Kontraktstyringschef, Kontraktansvarlig

E - alm@ski.dk

T . 22 14 36 45

Arne Sahlberg

Arne Sahlberg

Chefkonsulent, Kundeansvarlig

E - asa@ski.dk

T . 22 59 25 07

Mette Løvenbalk Thygesen

Mette Løvenbalk Thygesen

Chefkonsulent, Statslig kundeansvarlig

E - mlt@ski.dk

T . 20 72 80 62