Den hurtigste vej til it-rådgivning fra A-Z

Den hurtigste vej til it-rådgivning fra A-Z

13. november 2017
For Annette Lotz fra sundhed.dk kan offentlige udbud opleves som en stor opgave. Hun vil gerne være sikker på, at alt er i orden. Det er hun glad for, at der er taget højde for på aftalen om it-rådgivning. Og så slipper hun også for selv at gå i udbud.

Når Annette Lotz, it-udviklingschef hos sundhed.dk, skal bruge it-rådgivning, køber hun det blandt andet på den frivillige aftale 02.15 It-rådgivning. På aftalen kan hun nemlig både købe de projektledere, it-arkitekter og forskellige typer af udviklere, hun har brug for:


Annette Lotz, it-udviklingschef
hos sundhed.dk
”Vi er i gang med en proces, hvor vi skal bruge it-rådgivning på flere niveauer og til flere forskellige projekter. Blandt andet til et større tværorganisatorisk samarbejde omkring en løsning, som skal understøtte patienters komplekse tværgående forløb. Med 02.15 kan vi få det hele på en og samme aftale. Udvalget er stort, og priserne er gode.” 

​Se de syv obligatoriske og syv valgfrie områder inden for it-rådgivning på aftalen her.

En GPS i udbudsjunglen

På aftalen kan du hurtigt og enkelt købe it-rådgivning gennem direkte tildeling. Det gør du på baggrund af en evaluering af, hvilken leverandør der bedst kan løse din opgave. Det fortæller Leon Johansen, der er forretningsudvikler i SKI.

Bliv klogere på, hvordan du bruger aftalen her.

For Annette Lotz har aftalen været en sikker vej til at få fat i de ydelser inden for it-rådgivning, sundhed.dk ikke kan få på deres egen rammeaftale på området.

”Jeg har tidligere arbejdet i det private og er ikke vant til de mange regler om, hvad der skal i udbud. På SKI’s aftale virker det til, at der er taget højde for alt, hvad jeg skal overholde og dokumentere, og det giver mig den fleksibilitet, jeg har brug for. Det giver mig ro.”

”Jeg har tidligere arbejdet i det private og er ikke vant til de mange regler om, hvad der skal i udbud. På SKI’s aftale virker det til, at der er taget højde for alt, hvad jeg skal overholde og dokumentere. Det giver mig ro.”​

Og det er netop hensigten med tildelingsværktøjet, at der er taget højde for kravene til evalueringsprocessen og dokumentation i forbindelse med brug af aftalen, fortæller Leon Johansen:

”Det er et simpelt Excel-ark med tre faner, som både indeholder en vejledning til tildelingen og et værktøj til at evaluere leverandørerne på baggrund af din opgavebeskrivelse. Det er den største fordel ved aftalen og den hurtigste vej til it-rådgivningsydelser.”

Se tildelingsværktøjet, sortimentet og leverandører på aftalen her.

Annette Lotz er enig i, at det er tildelingsværktøjet, der gør aftalen så nem at bruge:

”Det er nemt at bruge og indeholder alt, jeg har brug for, når jeg skal evaluere leverandørerne i forhold til min opgave og tildele til en af dem. Da en af leverandørerne måtte melde hus forbi på min forespørgsel, var det nemt bare at gå videre til den næste på min evalueringsliste.”

Flere fordele ved ikke at gå i eget udbud 

Udover at aftalen tilbyder Annette Lotz en enkel vej til it-rådgivning, sparer hun også tid og penge ved ikke selv at skulle lave en aftale på området – samtidig med at udbudspligten er afløftet. Derfor regner hun også med at overgå helt til SKI-aftalen, når sundhed.dk’s egen rammeaftale på området udløber i 2018.

”Når vi skal lave vores egen rammeaftale, er det en dyr og omfattende proces. Der er meget, man ikke kan forudse, når aftalen skal holde i fire år. Det er der taget højde for i SKI-aftalen, og en stor del af arbejdet er gjort for os,” siger Annette Lotz, som også ser frem til, at den kommende frivillige aftale 02.17 It-konsulenter​​ træder i kraft i december 2017. Hun fortsætter:

”Og så er det selvfølgelig også en fordel, at man kan få hjælp fra SKI undervejs. Udbud er en jungle af regler, og det er vigtigt for mig at være sikker på, at tingene foregår rigtigt. Her har SKI været en god hjælp.”​​​